Najnovšie recenzie zo sekcie Elektrické gitary

Ibanez GRG7221QA

Ibanez GRG7221QA

Pridané: 1. júla 2021

• Pomer CENA a KVALITA

S produktom som mimoriadne spokojný a môžem povedať, že som takúto kvalitu v tejto cene nečakal, na produkt neviem asi nič zlé napísať, pretože mám ho istú dobu a nemám jediný problém, veľmi sa mi páči,že má gitara 5 fázový prepínač, ktorý aspoň mne osobne funguje bez problémov, snímače hrajú veľmi pekne a samotná gitara kvôli trochu dlhšej menzúre znie ako baritónová,čo určite využijete v tvrdších žánroch.
Gitara splnila a ešte prevýšila všetky moje očakávania a preto si myslím, že gitara v svojej cene predviedla oveľa viac ako stojí.
Za mňa ju môžem len odporučiť.

Jackson Pro Series Signature Jeff Loomis Kelly

Jackson Pro Series Signature Jeff Loomis Kelly

Overený zákazník MUZIKER.sk Juraj

Pridané: 24. júna 2021

• Zvuk
  • Kvalita spracovania
  • Pohodlnost hrania
  • Povrchova uprava

V podstate ma vsetko, co na gitare hladam: a) super komfortne hranie, ci uz pre pravu alebo lavu (hmatnikovu) ruku + gitara drzi ladenie, b) super zvuk vdaka SD Jeff Loomis Blackouts snimacom + kombinacia javoroveho krku a lipoveho tela (tu je len skoda, ze telo nie je z jasena cele ale len povrch, Schecter dokazali spravit JL model v danej cenovej kategorii cely z jasena) a c) kvalita prevedenia + celkovy vyzor gitary (ta povrchova uprava "sand blasted ash" a matte black je nerpekonatelna + logo Jackson ja vlastne prisrobovane kovove logo na hlavu gitaru a vyzera fakt uzasne).

a) Hratelnost - kedze som nizsi vzrastom (175cm), tak mi vyhovuju gitary v tvare V a X (alebo v style Dean ML a Z), lebo sa mi predlaktie dotyka minimalne tela gitary a dlan mi prirodzene pristane na kobylke, co mi umoznuje rychle hranie bez unavy. Take "straty" su pre mna tazsie na hranie, lebo cele predlaktie mam oprete o gitaru, co mi znemoznuje "fast-picking". Nehovoriac v stoji musim mat take gitary zavesene nepohodlne vysoko. Preto je Kelly jeden z tvarov, ktore mi vyhovuju viac. Co je este dolezitejsie je profil krku - neplati, ze cim tensi tym lepsi, lebo prave pri kratkych prstoch je lepsie mat viac vypukly krk v tvare modern C alebo niekde medzi C a D, inak sa ruka rychla unavi. Ale musim jednym dychom dodat, ze urcite patri krk k tym tensim na trhu (urcite pohodlnejsi nez na RR24, ktory sa mi zdal obrovsky; pozor nemylte si s inymi modelmi od Jackson, tie starsie RR24ky mali vazne obrovske hmatniky, Ibanez Prestige bol sparatko oproti tomu). Taktiez roztec strun je velmi dolezita, velmi blizko, tak sa clovek neubrani "spinavemu hraniu" a prilis od seba a potom straca kontrolu nad preznievajucimi strunami. Vsetko toto je zohladnene a musim povedat, ze hmatnik splna vsetky tieto kriteria na pohodlne, ciste a rychle hranie. Trosku ma sklamali prazce, lebo ked Jeff povie, ze ma rad velke prazce (a mal som jeho Schecteru, kde boli tiez udajne Jumbo a boli naozaj obrovske, ze som sa prstami ani nedotykal hmatnika, skoro ako scalloped), tak fakt cakam velke prazce. Tieto su take medium a pri vytahovani sa dost dotykam hmatnika, takze nemam take pohodlie pri bendoch, ako napriklad na Ibanez RGD 2120z Prestige, na ktorej su tiez Jumbo prazce ale tie sa mi zdaju vacsie, ale mensie v porovnani so spominanou Schecter - tak si vyber, nie je Jumbo ako Jumbo :D

b) zvuk nejdem velmi riesit, lebo milion usi, milion chuti; ale dodam, ze hral som na EMG HZ, EMG 707, EMG 81/85 aj 57/66 (tieto boli asi top) aj nejakych Dimarziach (tusim D-activator), Bareknuckle atd, ale tieto SD Blackouts ma velmi milo prekvapilo. Stale mam rad a hram na EMGckach, ale paci sa mi, ze z nich dokazem dostat nieco ine, mozno take dravejsie, agresivnejsie a cistejsie. Ale ja nie som ziaden profik, takze to necham na kazdeho vlastnom usudku. K drevu sa nema zmysel vyjadrovat v dnesnej dobe digitalne simulovanych / komprimovanych zvukov. Nehram cez ziadne "vintage" ampy, s napoly stiahnutym potakom na gitare, atd, aby som si vhychutnaval zvuk 50 rocneho mahagonu pri smutnych blue-tonoch, ale hram extremny metal a chcem, aby z toho tiekla krv a musim povedat, ze tecie. (kazdy nastroj je na nieco, tento je na metal).

c) Kvalita je velmi vrtkava a citliva tema - co jednemu vobec nevadi, druhemu to moze pokazit radost z nastroja. Ked som zbadal, ze Jackson z Korei (lebo som odmietal kupovat Jackson odkedy sa presunuli z Japonska do Indonezie), tak mi stupla nadej, lebo po Japonskych modeloch su hned Korejske a mam s nimi velmi dobru skusenost, tak som dufal, ze konecne si po rokoch kupim kvalitny Jackson. Aj ked som s gitarou velmi spokojny, tak ma trosku sklamali smuhy na hmatniku pri prazcoch. Nic vazne, zrejme sa to bude dat odstranit miernym prelestenim, ale je to taka chybicka krasy, ktora vobec nemusela byt. Takisto na zadnej strane krku sa niekde pod lak dostalo nejake male zrnko, tak ked prechadzam palcom, obcas ho tam zacitim. Nic vazne, nic, co by mi kazdilo radost z hry, alebo nejakym sposobom ovplyvnovalo hratelnost. Len si myslim, ze je to skoda na nastroji za €1.4k a este aj bez kufra. Taky LTD Snakebyte za tu cenu uz dostanete aj s kufrom (ale tak tu uz zalezi, na co nastroj chcete, ci na bleskurychle sola alebo rytmiku a riffovanie - ako "Jaymezov" big fan som dost dlho zvazoval tuto alternativu). No ale kedze som zatazeny na Jacksony, tak som im to odpustil. Urcite neuskodilo, ze gitara bola o €200 zlacnena, ked som ju kupil. Ale vsetko ostatne je super, pekne zostelovany nastroj, mechanika drzi ladenie, potak sa tiez lahko otaca, prepinac snimacov je trosku tuhy, ale nic vazne a hlavne, prazce su pekne osadene, nepretrcaju z hmatnika, krasne zaoblene pri hranach, takze radost lietat po hmatniku hore dole \m/

Dean Guitars MLX

Epiphone Slash "AFD" Les Paul Performance Pack

Overený zákazník MUZIKER.sk Rastislav

Pridané: 14. júna 2021

Odporúča produkt

Vyborne spracovanie,prevedenie farebne aj materialove je naozaj necakane za tuto cenu,vybava,funkcnost,prakticnost.....proste komplet za takuto cenu potesi kazdeho spotrebitela.

Fender Player Series STRT HSS PLSTP MN

Fender Player Series STRT HSS PLSTP MN

Overený zákazník MUZIKER.sk Lubos XXL

Pridané: 6. júna 2021

Odporúča produkt
  • Vynikajúca kvalita a prepracovanosť nástroja
  • Kvalitné snímače
  • Výborný pomer cena a kvalita
Dean Guitars Vendetta XM

Dean Guitars Vendetta XM

Overený zákazník MUZIKER.sk Tomino

Pridané: 30. mája 2021

• Pekná gitara. Ľahká.
  • Drnčia struny. Pri hraní a vyťahovaní strún vŕzga hmatnik. Struny sa trhajú pri uchytení cez telo.

Som nemilo prekvapený. Dve sady nových strún sa roztrhli ani nie za týždeň. Struny drnčia o pražce. Neodporúčam kupovať. Inak veľmi pekná gitara, lahučká. Škoda.

VINTAGE VS6

VINTAGE VS6

Overený zákazník MUZIKER.sk Saša

Pridané: 25. mája 2021

Odporúča produkt

Good guitar at a good price

Jay Turser JT-LT-RW-A-U

Jay Turser JT-LT-RW-A-U

Pridané: 1. mája 2021

Odporúča produkt

Za tu cenu nemožno čakať zázrak. Je vhodná pre začiatočnika. Osobne som čakal lepší zvuk. No zvážim výmenu snímačov.

Fender Squier Affinity Telecaster LH

Fender Squier Affinity Telecaster LH

Pridané: 29. apríla 2021

Odporúča produkt
  • výborný krk a kvalitné pražce
Ibanez AS63

ABX GUITARS 10 set

ABX GUITARS 10 set

Pridané: 6. apríla 2021

Odporúča produkt
  • Kombo slabé. Aj kábel na nič. Ale to sme vedeli dopredu z internetu. Po asi 3 mesiacoch kombo nefunguje (nerosvieti sa ledka, že je zapnuté). Budem musieť reklamovať.
Fender American Original 70s Telecaster

Fender American Original 70s Telecaster

Overený zákazník MUZIKER.sk Peter Malec

Pridané: 4. apríla 2021

Neodporúča produkt

Nevybavena reklamacia. Tovar poskodeny vzhladom aj funkcne

Fender American Professional II Telecaster

Fender American Professional II Telecaster

Overený zákazník MUZIKER.sk Jiri Benes

Pridané: 3. apríla 2021

Odporúča produkt

Nádherný design, perfektně ladí do oktávy už suprově nastavený, struny originál, podladěné úmyslně, krásný kufr, zvuk nádhera, krk tenčí tedy lépe se mi na telátko hraje než na LesPola, i zvuk se mi zdá lepší, no těžko srovnat zvuk, tam je více faktorů. Nelituju peněz a je to hoka z USA, a to mě baví.

Ibanez GRG121DX-BKF

Ibanez GRG121DX-BKF

Overený zákazník MUZIKER.sk Daniel

Pridané: 30. marca 2021

Odporúča produkt

Perfektný stroj za nízku cenu
Odporúčam

Epiphone SG-Special VE

Epiphone SG-Special VE

Overený zákazník MUSIC CITY Iveta

Pridané: 27. marca 2021

Zakúpený v MUSIC CITY

Neodporúča produkt
  • zapinanie na pas na zlom mieste,kabel sa pripaja z predu,ostre nezabrusene prazce

zapinanie na pas na zlom mieste kde je sroubovany krk,kabel sa pripaje z predu,ostre nezabrusene prazce

Epiphone Les Paul Special VE Vintage Worn

Overený zákazník edur.sk Jiří Beneš

Pridané: 25. marca 2021

Zakúpený v edur.sk

Odporúča produkt
  • Nevýhodu vidím, že nelze nastavovat výšku každé jednotlivé struny na kobylce, nastavuje se celkově zvedáním celé kobylky, ovšem na každé straně samostatně což se dá říci že je dostačující. Tedy nevýhoda je celkem zanedbatelná.

Celkem dobrá cena, za skvělou kytaru, krásný zvuk, nádherné kvalitní zpracování, bez chybné. Použity ty nejlepší materialy. Natžené struný, lehce předladěná, předladěná do oktáv.

Pasadena CL103

Pasadena CL103

Pridané: 10. marca 2021

Odporúča produkt
  • Cena bola 159,a za tú cenu s takou výbavou sa nedá kúpiť gitara je lahká,a má aj celkom slušný zvuk,aj clean ak overdrive.Za tie peniaze v pohode gitara.
SX SST57

SX SST57

Overený zákazník MUZIKER.sk Vojto

Pridané: 5. marca 2021

Odporúča produkt
  • Cenovo výhodná dobrá gitarka. S Gutar rigom perfektný zvuk.

Gitara na prekvapenie pekne spracovaná , svetlý hmatník jej sadne , nízky dohmat , snímače majú dobrý zvuk aj silu ,pekná farba , kvalitný lak , struny som vzmenil za 9 ky
na pôvodných mi G znelo akosy drôtovo Kupoval som to pre vnuka. Pre mladých hráčov odporúčam.

Fender Squier Bullet Telecaster

Fender Squier Bullet Telecaster